Tips til bedre dekning

31. oktober 2023
Dekning

FIBERMONTØR MED HØY KOMPETANSE OG UNIKT SERVICENIVÅ

Møt vår alltid serviceinnstilte Kari Mette Løken som jobber som fibermontør for Sund Bredbånd. Kari er vokst opp på Midsund og kan ofte ses ute i felten enten det handler om å legge fiberkabel eller koble opp kunder på internett. Med sin alltid gode service yter hun ofte det lille ekstra, noe som vi vet at kundene våre setter pris på.  

Jeg er så heldig å få jobbe i hele markedsområdet til Sund Bredbånd. Det er veldig kjekt å få treffe venner og familie i arbeidshverdagen, samtidig som jeg også blir kjent med mange nye mennesker.  Derfor er det så givende å få yte service i lokalmiljøet! 

Karis beste tips til bedre dekning i huset. 

Forestill deg at deg at du spiller musikk på stua, det er ikke sikkert at du hører det like godt om du går opp i andre etasje eller inn i et annet rom. Da er det lydbølgene som ikke når frem til øret ditt.  

Slik er det også med internett – skal du ha god dekning i huset er du avhengig av at trådløsruteren din er plassert riktig og at den har fri sikt mellom rom og etasjer. Har du hus med flere etasjer vil Premium wifi fra oss gjøre at du kan surfe lynraskt i alle etasjer og rom.  

Trådløsruteren din sender ut radiobølger, disse fungerer slik som lydbølger fra en høyttaler. Slik er det også med radiobølger, det er ikke sikkert de når frem til mobilen eller PC`en din på loftet eller i andre deler av huset langt fra ruteren. 

Hva er det da som hindrer bølgene og fører til signaltap? Jo, det kan blant annet ha med: 

  1. Plasseringen av ruteren din- den bør stå fritt og ikke gjemt i et skap. 
  2. Vegger og gulv- her spiller både tykkelsen, isolasjon og materiale inn. 
  3. Andre apparater du har hjemme kan også lage «støy» og forstyrre bølgene. 

Hva kan du gjøre? 

Dersom du fremdeles har problemer med dekningen i huset ditt må du skaffe deg forsterkere (mesh-nettverk) til de delene av huset du ønsker bedre signal. Dette kaller vi Premium Wifi og kan leies gjennom oss. Fordelen med denne løsningen er at så fort du har plassert forsterkerne rundt om i huset, vil du automatisk bli koblet opp til den forsterkeren med best dekning.